Stress, angst og depression

 


Det er essentielt at sove godt

Hvis man har fået stress, angst eller depression er en af de hyppigste symptomer på alvoren af dette, at man sover dårligt. For at overkomme både stress, angst og depression er det essentielt at sove godt. Sover man ikke godt, mister man effekten af søvnens natlige terapi.

STRESS

Stress er kroppens måde at klare udfordringer på ved at øge adrenalinspejlet og dermed hurtigheden af handlinger og beslutninger. Det er helt normalt forekommende for alle, og er nødvendigt for at klare sig i tilværelsen. Når stress bliver til sygdom, er det fordi vores hjerne ikke kan slippe processerne, men bliver ved at tænke, og ved at presse os til at gøre mere, tænke mere, tåle mere. Fordi vi måske har en forestilling om, at det ikke er nok, det vi gør, eller at konsekvenserne af at stoppe er uoverskuelige for os.  

Så får vi symptomer på sygdom med hjertebanken, hovedpine, svimmelhed og synsforstyrrelser. Efterfølgende kommer søvnløshed og koncentrationsproblemer. Stress kan gå over i angst og depression og i sidste ende udbrændthed.  

Det er uendelig vigtigt at tage sig af det, der forårsager stressen, men uden søvn er det mangefold sværere. 

Hvad kan Silent Embrace® puden gøre for dig med stress?

Er du blevet søvnløs pga. stress, kan puden gøre rigtigt meget for at hjælpe dig med at finde ro i krop og sind og dermed få din nattesøvn igen. Når vi er stressede er vores kroppe anspændte og sitrende, og vi søger hjørnet i sofaen og lukker verden ude. Med puden vil antistress-hormoner blive produceret, når puden krammer dig, og lyd og synsindtryk vil blive reduceret, så du bedre kan sove. 

ANGST

Angst er en skræmmende tilstand, som heldigvis for de fleste er hurtigt overstået, når årsagen til angsten er fjernet. 

Men for alt for mange mennesker er angst en del af hverdagen. Mange unge lever et liv med angst. Angst for ikke at passe ind, angst for karakterers størrelse, for kammeraters anerkendelse. Angst kan være produceret allerede helt i den spæde barndom, hvis forældrene har været udfordrede med fx sygdom eller misbrug, og ikke altid har været de sikre omsorgsgivere, som små børn har brug for. Angst kan have mange ansigter, og nogle af dem er panikangst, socialangst, OCD, men også anoreksi og andre spiseforstyrrelser kan være startet som angst, hvor mangel på kontrol over tilværelsen har været for overvældende. 

Hvad kan Silent Embrace® puden gøre for dig med angst?

Angst er så skræmmende, at de fleste ønsker sig langt langt væk fra den følelse, og det, der forårsager den. Med puden kan man pakke sig væk fra verden for en stund. Som skræmte børn så klart viser, når de har det skidt, så gemmer de sig under dynen, eller bag noget, der skærmer, for at holde følelserne ud. For at føle en anelse sikkerhed. Puden kan give den tryghed, at man kan pakke den om hovedet, så indtryk reduceres og man føler en form for sikkerhed, dybt begravet i den. 

DEPRESSION

Depression kan vi alle føle lidt af, når vi mister et kært medlem af familien, en hund, eller et elsket job. For mange går depressionen over, når noget godt hænder, der kan få de triste følelser til at komme på afstand.

For alt for mange mennesker er depression desværre noget, de lever med i måneder, måske år, når tristhed og tab ikke bliver behandlet, når de ikke har kræfter til at gå i terapi, eller terapien er insufficient, eller når tabene er for store. Det kan gå ud over hele funktionsevnen, også evnen til at bearbejde årsagerne. Men hvis nattesøvnen også lider, er der ikke ressourcer til at bearbejde situationen om dagen. Om natten er søvnen vores bedste psykolog. Den rydder op og lægger i kasser, og giver et løft til humøret, så vi næste dag har det bare lidt bedre. 

Hvad kan Silent Embrace® puden gøre for dig med depression?

Lider du af depression er din søvn formentlig forandret. Nogle sover hele tiden, andre sover næsten ikke. Er du en af dem, der næsten ikke sover, kan puden give dig et løft til at hele din søvn. Dens kram vil give dig ro, og du vil finde at din nattesøvn bliver mere tryg, fordi dine sanser bliver beskyttet af pudens foldefunktion.

Hvordan virker puden

Lyd-dæmpning
Silent Embrace® er produceret med Lazy-foam, som er lyddæmpende, og som bliver i sin form og position natten igennem. Ved at pakke Silent Embrace® puden godt om sig, får man både i ryg- og sideliggende stilling en effektiv lyd-dæmpning. Se lydtest-rapport

Lys-dæmpning
Med købet af Silent Embrace® medfølger et mørkt specialsyet betræk, som i brug tager en del af lyset fra omgivelserne. Med Silent Embrace® slået op om ørerne, vil man opleve lys-dæmpning både i ryg- og sideliggende stilling.

Ro
Silent Embrace® omfavner, som navnet tilskriver, og det giver en ”kramme-effekt”, som man kender fra fx kugle- og kædedyner, blot som pude. Desuden giver varmen og tyngden fra puden en fornemmelse af, at alt er trygt og godt.

Indkøbskurv